Co se do nominačního formuláře píše?

Pro většinu ředitelů je zástupce či zástupkyně tzv. „pravá ruka“. Spočívá na ní/něm často chod školy. Bývá mostem mezi ředitelnou a sborovnou a potažmo i všemi žáky a studenty. Zapojuje se do všeho dění ve škole – od mimořádných akcí pro děti i rodiče, mimoškolních projektů či zpestření výuky jako takové. Určitě bychom mohli vyjmenovávat dál a dál.

Už jsme Vám napověděli?

Tak hurá do toho. Zkuste si najít čas a nominaci vyplnit opravdu pečlivě. Nemusí být dlouhá ani popsaná květnatým jazykem, ale slova by měla plynout od srdce. Porota to jistě hned pozná, nominace ji upoutá a Vaši zástupkyni či zástupce vybere.

A co nás minulé ročníky soutěže naučily?

Možná je to často omílaná fráze, ale je stále pravdivá. „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ Dali jste si na nominaci záležet? Nenechávejte ji pouze v našem elektronickém dotazníku. Předejte ji, pošlete ji, přečtěte ji nahlas třeba jako dárek ke konci školního roku nebo jako inspiraci na začátku září. Uvidíte jakou udělá radost ať už bude od vedení školy, žáků, rodičů… A co vy vedoucí, specialisti či referenti z oddělení školství krajů, měst či obcí? Také už přemýšlíte, koho nominujete?

Inspirace na závěr

Při psaní těchto řádků se nám stále do mysli vkrádala publikace „Zástupce ředitele aneb Život mezi mlýnskými kameny“. Dovolte nám tedy malou reklamu, která Vás, doufáme, neurazí. Kniha Václava a Ireny Trojanových doplněná právním pohledem Moniky Puškinové je nejen perfektní inspirací k nominačnímu formuláři, ale nabízí také mnoho praktických ukázek z právní, pedagogické i personální oblasti, které vedení školy jistě využije.